Leiderschap

Duwen of trekken

Leiderschap

Wat vraagt het van onze leiders als we vooruit willen met onze strategie? Als we effectief willen aansturen op onze doelen en wendbaar willen zijn in verandering, hoe moeten we als leiders dan het juiste voorbeeld geven? En wat betekent dit voor het leiderschap binnen de gehele organisatie?

Strategische verandering heeft een significante impact op managers. Niet alleen in termen van harkjes, maar ook in voorbeeldgedrag en leiderschapsstijl. Hoe ‘manage’ je zelfsturende teams? Hoe stuur je flexwerkers aan? Strategische verandering vraagt om een verandering in leiderschap. OrganisatieLab biedt leidinggevenden concrete oplossingen voor de uitdaging waar zij voor staan. Heel praktisch en praktijkgericht. Samen maken we de koppeling tussen kernwaarden en leiderschapscompetenties. Zodat teamleiders weten welke leiderschapsstijl nodig is en hoe zij dit aanpakken in hun dagelijkse realiteit.

Een greep uit ons aanbod

Inzicht in leiderschap

Wat vraagt de strategie van uw leiderschap nu? En straks? Via een praktijkgerichte scan krijgt u hier snel inzicht in. Zodat u ook weet welke stappen u kunt zetten om het leiderschap in uw organisatie te versterken.

Leiderschapsprofiel

Welke competenties zijn nodig voor de leidinggevenden binnen uw organisatie? Gekoppeld aan strategie en vertaald vanuit de kernwaarden. Per competentie wordt beschreven welk gedrag passend is bij iedere leidinggevende rol. Uiteraard afgestemd op de huidige systematiek van het beschrijven van functies binnen uw organisatie.

Management Team Coaching

Hoe realiseert een MT alle gevraagde uitdagingen? Wat is nodig om de uitdagingen te kunnen realiseren? En hoe worden andere leidinggevenden, medewerkers en overige stakeholders hierbij betrokken? Via coaching gericht op het MT als groep en op de individuele MT leden gaan we de ontwikkeling vormgeven. Met uitdagende doelstellingen.

Samenstelling managementteams

Een goed functionerend en presterend team ontstaat niet vanzelf. Dat vraagt inzicht in elkaars kwaliteiten en drijfveren. Maar ook vragen als hebben we oog voor diversiteit? Of waar ligt onze kracht? En waar moeten we extra aandacht aan schenken? Wij geven u via een beproefde methodiek inzicht in de kwaliteiten van uw team.

Andere elementen

Strategie en Cultuur

Leiderschap

Teamontwikkeling

Persoonlijke groei

Vertel ons uw uitdaging. Wij helpen u verder!

Herkent u de thema’s? Heeft u vragen? Even sparren?

Neem contact op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt