Jaap van den Burg

“Bijna 20 jaar werkte ik in het bedrijfsleven op het snijvlak van techniek en commercie. De werking van systemen en de interactie tussen mensen boeiden me. Ik vroeg me af: Waarom werkt dit zo? en Waarom doen mensen zoals ze doen?

Parallel aan mijn werk in een grote organisatie, deed ik aan topsport, Formation Skydiving om precies te zijn. Daarin mocht ik twee maal in het Nationale team naar de wereldkampioenschappen. Wat me fascineerde en energie gaf, was hoe we als team in staat waren met focus, samenwerking en plezier, een enorme prestatie neer te zetten.

Toen ik in 2013, na een heftige gebeurtenis in mijn leven, besloot om zelfstandig te gaan ondernemen, was me duidelijk dat samenwerking in een team en persoonlijke groei, mijn kernactiviteiten zouden worden. Ik ontdekte dat de interactie tussen mensen ook systemisch te benaderen is. Er is altijd sprake van wederzijdse beïnvloeding. Als we dat kunnen zien en daarbij onze verwachtingen en behoeftes uitspreken, ontstaat vaak groei. Ik hou van concrete doelen en actie, leren door te doen en reflectie op wat er gebeurde. Naast mijn ratio is mijn gevoel een steeds belangrijker kompas in mijn leven en mijn werk geworden.

Ik leerde Adri kennen in een samenwerkingsverband toen ik net zelfstandig was geworden. We hebben altijd al een hele goede klik gehad. Op sommige vlakken zijn we enorm verschillend en juist dat zorgt dat we elkaar zo goed aanvullen in het werk.

In mijn optiek zijn organisaties gebaat bij een lab-omgeving. Daar kunnen nieuwe vormen en manieren van samenwerking ontstaan en mag je experimenteren met nieuw gedrag. Je wordt hier uitgedaagd te ontdekken en het eens anders aan te pakken dan je tot nu toe hebt gedaan. Als je hebt ervaren wat werkt, neem je dit mee naar de dagelijkse praktijk.”

 

Ervaring

1986 – 2003 Skydiving (Instructor, Tandem Master, NOC*NSF Top Sport B status)

1996 – 2011 Specialist Accountmanager bij KPN Corporate Market

2011 – 2013 Teamcoach bij KPN

2013 – heden  Teamcoach, Trainer, Facilitator

 

Skills

Teamcoaching
80%

Persoonlijke ontwikkeling
70%

Training en Facilitating
75%

 

Contact info

Neem contact op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt