OrganisatieLab helpt bij subsidie-aanvraag voor leren en ontwikkelen in het MKB (SLIM)

 In Teamontwikkeling, Leiderschap, Strategie en Cultuur, Persoonlijke groei
I

n 2020 is er €48 miljoen beschikbaar voor initiatieven gericht op het stimuleren van leren en ontwikkelen in het MKB én voor grootbedrijven in de landbouw-, horeca- en recreatiesector. Juist bedrijven in dit midden-segment hebben vaak minder aandacht voor het up-to-date houden van kennis en vaardigheden van personeel dan grotere bedrijven. De subsidie is beschikbaar gesteld door minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en is een vervolg op de in 2019 succesvolle subsidieregeling Ontwikkeladvies voor 45-plussers. Voor de volgende activiteiten kan nu subsidie aangevraagd worden:

  1. Doorlichten van de onderneming op scholings- en opleidingsbehoeften, door een zelf te kiezen deskundige
  2. Het laten ontwikkelen van loopbaan- en ontwikkeladviezen, door een zelf te kiezen adviseur
  3. Initiatieven gericht op het ontwikkelen of invoeren van een methode die werknemers in de onderneming stimuleert kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld door het ontwikkelen en realiseren van een systeem van periodieke ontwikkelgesprekken (POP) of het opschalen/uitbreiden van andere succesvolle projecten.
  4. Bieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg

OrganisatieLab denkt mee

OrganisatieLab denkt graag met je mee over de subsidie-aanvraag voor het doorlichten van de onderneming en het doorvoeren van loopbaan- en ontwikkeladviezen. We weten immers uit ervaring bij andere organisaties hoe je dit succesvol implementeert en effectief uitvoert! Mocht je interesse hebben in subsidie voor de andere activiteiten, dan brengen we je graag in contact met onze samenwerkingspartners.

Zo werkt de SLIM subsidie regeling

Er zijn drie tijdvakken waarin subsidie aangevraagd kan worden: 2 maart t/m 31 maart 2020, 1 april t/m 30 juni 2020 en 1 september t/m 30 september 2020. Download hier de flyer SLIM regeling voor meer informatie over de aanvraag. Alle informatie over de regeling vind je op deze site van de overheid.

  • Wil je ook een helder beeld van de opleidings- en ontwikkelbehoefte in jouw onderneming?
  • Heb je behoefte aan een goed loopbaanadvies voor al je medewerkers?
  • Wil je gebruik maken van een subsidie van 60-80% van de kosten?

Neem contact met ons op, voor een verkennend gesprek van de mogelijkheden. Doe dit wel tijdig ivm het tijdvak (1/9/2020 – 30/9/2020) waarin de aanvraag gedaan moet worden.

Aanbevolen berichten

Laat een Reactie achter

Neem contact op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
DISC Profielanalyse bij werving en selectie