Inspiratie….. Als het stroomt, borrelt en bruist…

 In Persoonlijke groei
I

nspiratie. De letterlijke betekenis van het woord Inspiratie is in-ademen of in-blazen. Ook herken je het woord spiritus, geest of bezieling in het woord inspiratie. De geest hebben of krijgen, word er wel gezegd.

Ik kan me nog goed de sinterklaasvieringen bij ons thuis herinneren, waarbij er op pakjesavond tot op het laatste moment gedichten moesten worden geschreven. Het wachten was dan op inspiratie of “het krijgen van de geest”, want dan vloeiden de gedichten zo uit je pen.

Voor mij is inspiratie ook, zin krijgen, zin om in beweging te komen, iets te gaan doen. In het Vlaams hebben ze daar ook zo’n mooi woord voor… Goesting. Zelf beschouw ik inspiratie als “heldere momenten”, momenten van inzicht of het gevoel heel duidelijk richting te voelen.

Meestal vraagt het wel om wat afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen. Soms figuurlijk; even de laptop dicht, telefoon aan de kant, maar soms ook letterlijk; naar een andere werk-plek of naar buiten.
Persoonlijk krijg ik veel inspiratie van het in de natuur zijn of het maken van een lange wandeling. De steeds herhalende beweging waarbij rechterbeen en linkerarm gelijktijdig naar voren gaan, en andersom, zorgt voor een versterking van de verbinding tussen beide hersenhelften. Die samenwerking tussen beide hersenhelften zorgt er voor, dat je beter in staat bent om overzicht te houden over wat er zich in je leven afspeelt. Mij geeft het vaak helderheid en inzicht.

  • Waar haal jij je inspiratie vandaan en wat doe jij om je inspiratie aan te wakkeren?
  • Besteed je er bewust tijd aan of overkomt het je vanzelf?
  • Zou je vaker bewust de tijd willen nemen om inspiratie op te doen?

Bij OrganisatieLab houden we er van om mensen samen te brengen. We hebben gemerkt hoe goed het werkt om samen gestructureerd met een probleem bezig te zijn en de kracht van diversiteit en de verschillende invalshoeken te benutten. Dat inspireert. Loop jij ook rond met een uitdaging? Laat het ons weten. Wij denken graag mee, organiseren graag een inspiratie-bijeenkomst, om samen met jouw (organisatie-)vraagstuk aan de slag te gaan.

Recente Berichten

Laat een Reactie achter

Neem contact op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt